Dags att nolla!

Att stanna eller inte stanna det var frågan för att nu travestera en välkänd skribent och författare. Det gäller alltså den stundande årsdagen och tanken på den har under en tid medfört en form av lättare ångest.

Stanna och ordna ett ordentligt kalas för släkt och vänner eller fly fältet. Till slut stannade pendeln vid det senare alternativet och en kryssning i Medelhavet tillsammans med Mari blev bokad. Något vi gjort tidigare men nu hittade vi en tur med idel nya strandhugg. Förra gången åkte vi förresten med det senare utanför Italien förlista fartyget Costa Concordia så den livräddningsövning som normalt genomförs ombord och som då kändes lite löjlig visade sig senare vara allt annat än detta.

Livet ombord på ett sådant fartyg är inte helt oangenämt och varje morgon är man på en ny plats där man står inför valet att besöka den ingående i en guidad grupp eller att flanera på egen hand. Själva årsdagen befinner vi oss i Neapel.

Tid måste förstås också avsättas för rekreation uppe på soldäck och kvällarna innebär normalt någon show i teatern innan middagen och sedan kanske en drink i baren som avslutning.

För att försöka motverka den goda matens och de härliga bakverkens expansiva inverkan på midjemåttet kan en timme per dag i gymmet rekommenderas samt kanske även en rask promenad några varv runt båten då och då (ett varv ca 500 m).

Blir det någon gång för mycket larm och stoj kan man med fördel dra sig tillbaka till lugnet i biblioteket för en god bok eller kanske t.o.m. skriva ett par rader på den egna.

Stefan Åberg

                                

 

15 maj 2014