Deklarationsdags! Räds icke!

Denna dag ett liv! Litet smakprov;

Gjorde  arbets-EKG då jag känt lite ont i armen-stressymtom på jobbet.  Jag var frisk som en nötkärna, cyklade 145 % (normalt är att komma upp till 100%) och hade vilopuls på 55. Än lever tanten!

Mot skrivandet förstås; Cykel hem i ilfart och hann skriva två timmar, blev ett nätt litet kapitel i min nästa bok Löftet.

Mot Skatteverket; 3 timmars förvirrad kurs (föreläsarna inte jag) för troligen 100 människor på en gång som alla frågade frågor om sin specifika situation, varför föreläsarna blev ytterligare förvirrade och det blev minst sagt hackigt. Att deklarera som egen företagare framstår som ett hiskeligt berg att bestiga, värre än när jag som 18-åring skulle deklarera för första gången och gjorde det själv. Får jag påminna att på den tiden var en deklaration ett hiskligt äventyr med evinnerliga olika inlagor och man förstod egentligen inte ett "skit". De flesta vanliga löntagare var tvunga att lämna in deklarationen till speciella deklarationsbyråer. Så var det då, nu sms:ar man ett ja som löntagare. Nåja som företagare känns det ungefär lika besvärligt som förr förutom att det hela sker på webben. Men vad gör man inte för att kunna skriva romaner och kunna sprida dem?

Till Systemet; Ja inte för att trösta mig efter Skatteverket, nej jag köpte idel dyra Italienska Amaroneviner till liten fest på lördag - längtar!

Till jobbet; En kurs var tvungen göras innan utbildning i Uppsala i morgon, jag flyger om exakt 8 timmar! (Kanske ska gå och lägga mig nu?) Jag trodde kursen skulle ta 30 minuter sisådär, den tog 3 timmar (webbaserad). Pust, var tvungen att dricka SÖT blåbärssoppa för att klara av det.  Sen en hamburgare på väg hem, för nu var klockan 21:00 och jag hade inte ätit mer än en (1) liten finsk pinne som Skatteverket bjöd på ...(tillsammans med en halv kopp kaffe, mer fanns inte).

Hem; Packat inför morgondagen nu men kan bara inte gå och lägga mig, för uppspelt. Bloggar för att lämna denna dag till handlingarna. Nu är det dags för Uppsala i morgon och frukost på SAS-planet. God natt!
Mari Åberg

mb900438759.jpg

8 apr 2013