Förverkliga din bokdröm

Har du närt en dröm att bli författare? Det har många, många andra också gjort.  Ändå - du skall inte slås ner av att det är så många andra som drömmer lika mycket som du och mycket få som antas av de stora förlagen som länge nästan haft monopol på marknaden. Tvärtom - nu kommer nästa nya stora trend - bli egenutgivare!

I dag finns det föreningar för egenutgivare och föreningens medlemmar hjälper och stöttar varandra. Själv är jag med i föreningen Egenutgivarna www.egenutgivarna.se

En av eldsjälarna i föreningen är Kristina Svensson som tillsammans med en annan eldsjäl Joanna Björkqvist har utgivit en fantastiskt matnyttig bok - Förverkliga din bokdröm (2012), KS Förlag.       http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9198031511         http://www.bokus.com/bok/9789198031515/forverkliga-din-bokdrom/

Boken tar på ett mycket pedagogiskt sätt upp hela processen från idé till färdig produkt och framförallt vad som händer efter att själva skrivandet är avslutat. För den som inte förstått det är det här som det stora arbetet inleds om man är egenutgivare. Stora kapitel är skriva klart, marknadsföring, utgivning, försäljning samt vad som kan ske efter debuten. För en novis i branchen är boken en guldgruva. Här förklaras massor av begrepp (vad) men framförallt tas hela processen (hur) upp. En stor fördel med boken är att flera egenutgivare har fått ge sin prägel på boken och de berättar här generöst om sina egna läroprocesser, felsteg och succéer.

Det finns många böcker i dag om skrivande och skrivprocessen. Denna bok är närmast att betrakta som en ny bibel för den som inte bara vill skriva utan också vill vara självständig från de stora förlagen och bestämma själv över sin slutgiltiga produkt.

Mari Åberg

9198031511.jpg

 

 

1 maj 2013