Fysisk och psykisk energi krävs!

För att författa krävs så mycket;

Idéer, kreativitet, faktainsamlande, kunskaper i ordbehandling och grammatik, att du håller din kropp i trim, inspiration, metodik angående research, ordningssinne, att vara lite "crazy", tålamod, mod att kasta dig ut i det okända, systematik, pengar, att du är psykiskt stark, glädje, att du läser mycket, att du har något att säga, att du vill något med ditt liv. 

Ja det var ett axplock, jag är säker på att det finns många fler faktorer som spelar in. En faktor är att du har VÄNNER som stöttar och hejar på, som finns där att tala ut med, som ger dig glädje och avkoppling och som du kan gnälla av dig hos eller till och med gråta ut hos.

Denna helg skall jag smutta drink och prata ut med Maria om alla glädjeämnen och sorger i livet. Sedan krama min man (ja han är nog min bäste vän). På lördag prata, skratta och glädjas hos Marianne, för att sedan prata, njuta och umgås med ytterligare ett härligt gäng goa kompisar. Jag är också så tacksam för mina goa arbetskamrater som finns där när allt är tungt. De bryr sig, stöttar och uppmuntrar. Ja ni är också mina fina vänner såklart! Jag är tacksam att det finns så goa människor i världen. De ger inspiration och styrka att utföra den nog mest ensamma sysslan i världen - att författa.

Mari Åberg

                                                          

5 feb 2015