Gästbloggare i dag - Ann-Britt Bolinder, Gustavsborg PRE

framsida.jpg

 

Att få titulera mig kokboksförfattare känns trevligt 

Jag som tycker detta heter Ann-Britt och bor på Gustavsborgs Gård i nordvästra Skåne tillsammans med Kenneth, min man. Vi föder upp spanska hästar (PRE-hästar) och har idag nio stycken. Två katter livar också upp vår tillvaro. 

Vi har arrangerat häst- och hundkurser på vår gård under 12 års tid och på dessa kurser har jag stått för matlagningen. Min mat blev uppskattad och flera ville ha recepten på det jag lagat. Några pigga deltagare kom med idén att jag skulle ge ut en bok och varför inte? 

Som alltid är det tur att man inte vet vad man ger sig in på. Att skriva boken och laga maten var det lilla jobbet. Med eget förlag måste jag sköta allt det praktiska från att hitta tryckeri till att sälja boken. Men jag ångrar mig inte för det är en speciell känsla att hålla sin alldeles egna bok i handen. 

Min glädje blev förstås stor när Måltidsakademien i Grythyttan ringde och frågade om vi ville vara med i tävlingen för Årets Svenska Måltidslitteratur 2013. Nu finns vi i årets guide, på samma uppslag som bl a Ernst Kirchsteiger. Förhoppningen att vinna klassen livsstilslitteratur är därmed inte så stor, men att få finnas med i denna digra guide är mycket uppmuntrande. 

Så till den milda grad att jag nu inleder ett samarbete med min dotter och en ung fotograf för att ge ut en bok om god, spännande och lite rolig barnmat. Vi vill få barnen att våga smaka grönsaker och bojkotta fiskpinnar med makaroner till förmån för mycket intressantare maträtter. 

Vill du se foton från boken, titta gärna på vår facebooksida: https://www.facebook.com/AretruntpaGustavsborg

Hemsidan till gården och läsprov på boken: www.gustavsborg.com

2013-10-19-09-48-35.jpg

 

23 okt 2013