Höstens aktiviteter

Hösten har varit relativt lugn som sådan men kanske inte ur ett bokperspektiv.

För det första har det varit sommar ända till början av oktober, så det är först nu när det blåser och regnar som jag förstått att snart är det vintertid och dubbdäck på.

För det andra så har Stefan och jag faktiskt haft dubbelt releasepartaj för våra senaste romaner "Vi som älskade och hatade så" och "Kärleken kommer och kärleken går". Vi hade ett fantastiskt trevligt partaj med sammanlagt 125 gäster i tre omgångar. Det var fest från kl 11:00 till 03:30. Många tyckte att festen påminde om en gammaldags litterär salong, vilket jag tolkar som ett gott betyg då alla gäster trivdes, åt och drack och förutom att de lyssnade på Stefan och mig hade många diskusssioner med bordsgrannarna.

Det slår mig när jag läser titlarna att vi som äkta par bägge skriver om kärlek. Men vi gör det på lite olika sätt då jag skriver om en annan tid, Stefan om samtiden. Nåja, det bådar ju gott för äktenskapet.

Nu i när framtid skall vi medverka i Skånska Bokmässan i Lund den 15/10 och på Bokens dag i Malmö den 19/11. Sedan ska vi åka på skrivkonferans i Stockholm den 22/10. Då passar vi också på att gå på vår stamkrog, äta ostron och dricka champagne och en kväll blir det Wallmans med Edward Bloms hemliga meny. En författare behöver roa sig! I december skall vi signera i vår favoritbutik i Brösarp. Om vi hade sålt lika bra i hela Sverige som där så hade vi varit mångmiljonärer ...

Skönt höst på er!

Mari Åberg

                                              

10 okt 2016