I mål!

Eller nästan då... nu skall bara fraktbolaget snällt leverera och inte tappa bort sin värdefulla last.

En av de mest nervkittlande sysslorna för författare är att vänta på att slutproduktionen av allt slit skall vara klar. Kommer den att komma fram i tid? Den frågar du? Vilken? ROMANEN förstås. Du har slitit och umgåtts med din produkt i mer än ett år, i vissa fall 10 år, och nu äntligen skall den komma från tryckeriet. Men allt kan hända, det är så mycket som kan gå fel i hela processen.

Någon gång måste man i alla fall sätt datum till release. På detta datum har man oftast en fest. Det betyder att hundratals människor inbjuds. De skall trakteras med mat och dryck och det skall finnas lokal, stolar och bord och det skall helst vara underbart väder och alla skall var sådär stojigt lyckliga och glada för DIN skull. DU som har slitit och kämpat med allt i hela produktionskedjan och umgåtts med dina romanfigurer både dag och natt.

Så är det där, det där sista lilla orosmomentet... kommer boken att bli klar till tryck? Kommer tryckeriet att bli klar till releasen? Kommer fraktbolaget att leverera i tid?

Alla de där frågarna har släppt (med reservation för att böckerna kommer torsdag/fredag denna veckan och jag har releaseparty den 6/9) för bannemej om det inte är så att jag har EN HEL VECKA tillgodo! Inte illa! (Med bara en liten passus, de skall nu levereras och vara i tiptop skick). Så lite grus finns det kvar i hjärtat, men de stora stenarna har släppt. Lycklig!

Dagens bild visar min nya roman LÖFTET som alltså anlänt till förlaget i Stockholm i alla fall.

Mari Åberg

                                   

                       

 

26 aug 2014