Intervju i Röda rummet

I dag blev Stefan och jag intervjuade och fotograferade av Sydsvenskan, Skånes största morgontidning. Reporter Sara Martelius var här med fotograf Christer. De beundrade genast vårt vardagsrum som vi själva känner är lite "trångt" för det är fullt med böcker. Vi har en stor vinkelbokhylla i rött och även en stor bokhylla till, likaledes proppfull. Vår stora soffa är röd, gardinerna går i röda nyanser och matsalsstolarna klädda i mörkrött. Rummet ger energi och passar oss väl,  vi är aktiva människor.

Genast blev vårt rum döpt till "Röda rummet" vilket passar mycket bra. Namnet anspeglar på Strindbergs verk och med honom kan vi verkligen inte jämföra oss. Men namnet passar bra på grund av färgen men framförallt är rummet överfullt av alla våra böcker, de finns överallt och överst på hyllorna stora högar med böcker som vi inte hunnit läsa ännu. Det är tur att vi inte har evigheter kvar till pensionen (6 respektive 9 år) för då minsann, skall allt läsas. Det värsta är väl att mängden fylls på hela tiden, det ges ut så mycket spännande, det är så många böcker och världar vi vill bekanta oss med.

Vi blev fotograferade framför böckerna och intervjuade om vårt gemensamma liv, hur vi träffades och om ett av våra gemensamma intressen - att skriva. Det var mycket trevligt och vi hoppas på ett bra reportage som kommer att komma inom kort.

Mari Åberg

                                                       imagescaj5d49w.jpg

12 sep 2013