Invigning

I lördags var vi Stefan och jag på invigning av Bokoteket, ett kombinerat bibliotek och försäljningsställe i Skillinge. Skillinge är en vacker liten by vid havet på Österlen där Petra och Dennis Ariton bor och verkar. År 2012 startade de Ariton förlag som redan gett ut 21 titlar. Imponerande! Bokoteket är litet men mysigt. Ett rum för utlåning med soffa att mysa i, ett rum för titlar som går att köpa samt ett barnrum. Vi önskar dem stort lycka till.

I samband med invigningen träffade vi Carina Cefa-Öhrlund och Dag Öhrlund. Carina och jag har varit arbetskamrater, inte på samma tid men i samma firma och som sådana har vi massor att prata om. Roligt! Nu fick vi äntligen till att att vi kunde införskaffa "Över en fika", en antologi med fina små noveller där bl a Carina och Dag medverkar.

På väg hem mot vårt skrivparadis som ligger i Brösarp stannade vi vid fiskaffären i Simrishamn och åt var sitt smaskigt smörrebröd med stora bitar stekt torsk till lunch. Riktigt mumsigt! Var annars än i Simrishamn går det?
Mari Åberg

                                                 

                                                

30 mar 2015