Jag är lat och smart!

Ja, jag vill påstå att jag är både lat och smart! Vilket uttalande tänker någon. Så kan man väl inte beskriva sig. Kanske inte, men jag vill i detta blogginlägg förklara vad jag menar.

Detta är Egenutgivarnas http://egenutgivarna.se/ bloggstafett och jag har fått pinnen av Eva Ullerud som förra veckan bloggade om katter i litteraturen, http://skrivarlyan.ullerud.nu/katter-i-litteraturen/ . Evas fina inlägg är gjort i Wordpress, vilket jag inte har och därför måste jag skriva ut hela länkadresser, vilket ni får ursäkta, jag tycker det ser så fult ut på det vis jag gör nu, men det är kanske ändå dags att byta till en ny hemsida? En ny tid med nya utmaningar stundar.

Nej, jag är ju inte lat egentligen, jag jobbar 100 % som sjuksköterska, jag skriver romaner, jag gympar och promenerar, jag är med i kultur- och föreningsliv och har ett stort umgänge. Nej, lat är jag nog inte, men smart då? Nja, när jag ser alla kära Egenutgivarmedlemmars inlägg på vår hemsida eller på Facebook blir jag lite avundsjuk. Inte kan jag allt vad ni kan! Ni är så duktiga alla Egenutgivare, det är ingen hejd på era kunskaper inom produktion, teknik eller marknadsföring. Och det bästa är att alla delar med sig till varandra, ingen sitter längre på sin kammare med sina yrkeshemligheter, här råder i stället en välvilja och fullständig öppenhet. Underbart, säger jag.

Men vi är olika som människor och olika bra på olika saker. Jag är bra på att SKRIVA och jag är bra på att FÖRELÄSA och jag är bra på att PRATA. Jag tycker det har varit arbetssamt med resten av delarna i det innehållsrika paket som det är att vara Egenutgivare i den flod av text som rullar över vårt land. Jag tror att många fler känner som jag. Ibland kan allt man måste göra kännas som ett oöverstigligt berg och har man då inte tid som heltidsarbetande kan det bli en stor stress. Nej, jag vill skriva för att utvecklas, för att nå harmoni, för att lära mig, för att må bra, för att ha en aktiv fritid som ger mig något. Kort sagt - jag vill skriva!

Därför kommer jag att bli en av LAVA förlags  http://www.lavaforlag.se/ första författare. Därför kommer jag nog snart också behöva en ny hemsida. Valet är ett steg mot högre kvalité men inom samma företag, jag gav ut min första bok med hjälp av VULKAN, så lat har jag varit från början. Men nu vill jag ha ännu mer kvalité och framförallt hjälp med marknadsföringen. Mycket vill ha mer ...

Men Andra rum Förlag då? Jodå, det finns kvar. Min make Stefan Åberg och jag dubbeldebuterade ju på förlaget den 31/8 2013, han med Vid fyrtio börjar livet och jag med Och kvar stod en röd resväska. En underbar erfarenhet, delad glädje är ju dubbel glädje heter det.  Så han finns kvar och han knåpar som bäst på roman nummer två.

Jag däremot kommer att satsa på LAVA förlag. Här får jag kvalitet och det jag inte är duktig på, d v s en fantastiskt kunnig redaktör och dramaturg, Cajsa Winqvist, som redan fått mitt manus till bok nummer två att växa ytterligare, en professionell omslagsdesigner, proffsinlaga, bästa tryckeriet, distribution samt marknadsföring.

                              

Här ser ni när Cajsa Winqvist och jag bli intervjuade av Kristina Svensson på LAVA förlags event i tisdags i Kungsträdgården, Stockholm, där företaget lanserades och massor av människor i branchen kom. Jättetrevligt!

 

Kristina Svensson är en annan orsak till varför jag går över till LAVA. Hon är nu förlagschef på LAVA och har mitt fulla förtroende. Jag känner att hon verkligen vill lära känna mig och vi tillsammans kommer att utgå från min person när det gäller min nästa bok och dess marknadsföring.

Så därför gott folk - lat och smart. Ett bevis till i uttalandet kommer här; stafettpinnen ger jag till Stefan Åberg, min make, som när han hörde om stafetten blev mycket intresserad. Han kommer nästa vecka att skriva under temat Med medeltiden som reseguide.

Mari Åberg

 

 

 

 

13 mar 2014