Julmarknad igen ...

I dag var jag på julmarknad igen, nu en mindre sådan på Stora Hotellet i Tomelilla. Det är i Tomelilla kommun vi har vår skrivarstuga i orten Brösarp, känd bl a för sina backar med backsippor och gullvivor, men även för sitt Äppelrike,  sina antikmässor, sin vårdhundskola, sitt gästgiveri, arrangemanget Österlen lyser, alla Hasse och Tagefilmer samt framförallt för landskapets skönhet. Det finns säkert mer att berätta om orten, Brösarp är huvudort i kommunen förutom Tomelilla och här finns mycket gemenskap och påhittighet. Det är som sagt här Stefan och jag sitter och skriver i vår stuga på Södra Björstorp, det är här vi andas och trivs så bra.

Därför var vi med på julmarknaden i Tomelilla, en mycket liten och i många ögon sliten ort, men där det finns framåtanda och charm bland människorna. Hasse och Tage upptäckte det och många av deras filmer är inspelade just på torget framför Stora Hotellet. Jag vill här passa på att göra reklam för en busstur i Hasse och Tages spår med guidning av Hasse Alfredsson där man med buss far fram i det vackra landskapet och beser de flesta inspelningsplatser. En oförglömlig tur även om Hasse är med "bara" som röst och film. Turen går på sommaren några få gånger/år, fråga på Turistbyrån. Passa också på att se  världens minsta museum, det tar bara 8 personer /gång, d v s Hasse och Tagemuseet.

Åter till julmarknaden. Med tanke på antalet besökare, som var tämligen ringa, sålde vi bra, t o m tre gånger så mycket som på marknaden i Sägnernas hus. Den mest överraskande köparen var en liten tant, som såg ut att inte ha många jordedagar kvar så skröplig var hon, men som glatt direkt drog fram pengar för att köpa min bok. Jag läser mycket förstår du sa hon. Underbart!

Dagens bild visar Stefan Åberg vid vårt bokbord / Mari Åberg

1479276-10151879544409563-2005515264-n.jpg

1 dec 2013