Kärt besvär inför releasefest

Nu sätter förberedelserna igång på allvar inför releasefest den 6/9 i Malmö. Som de flesta kanske såg på nyheterna så hade vi vattenkaos i Malmö i går. Meningen var att jag skulle ha ställt ner alla glas, tallrikar, dukar, skålar etc i källaren på huset där festen skall vara redan i fredags. Nu tackar jag min lyckliga stjärna att jag inte gjorde det. Även den källaren drabbades nämligen av att bli vattenfylld. Så alla grejer finns fortfarande här hemma och ockuperar snart varje vrå. Källaren är torr och svabbad nu och vädret ser ut att bli bra hela veckan, och det viktigaste, på själva releasedagen. Vi skall ju ha trädgårdsfest och regn denna dag har varit min största oro. Vad gör 125 personer i en trädgård om det regnar? Förra året när Stefan Åberg och jag hade dubbelreleasefest i samma trädgård var vi faktiskt med om det ca 10 minuter, men de minuterna var ganska mysiga, alla trängdes i tältet och det blev en minst sagt intim stämning. Men tänk om det regnat hela dagen som det gjorde i går. Fyy vilken mardröm!

Nu skall det bara tänkas lite till; Hur mycket mat äter 125 personer och hur mycket vin och annan dryck dricker de? Inte helt lätt att beräkna. I veckan köps det sista och på fredag skall maten lagas och allt fraktas till platsen för festen. Det kommer att bli många vändor med alla glas, allt porslin, all mat, vin och framförallt alla böcker! Men roligt skall det bli. Nu skall jag bara bestämma vad jag skall säga i mitt tal och vad jag skall läsa ur min nya bok LÖFTET. Det är inte lätt det heller...

Dagens bild är  från Inre Ringvägen i Malmö. Min arbetskamrat på väg till SOS ALARM fastnade där som en av de första bilarna kl 06.30 på morgonen och fick vada ut med vatten till bröstet, men simma gjorde hon aldrig sa hon fast tidningarna påstått det. När man ser hur djupt det är för bussen på bilden, så skall vi nog vara glada att hon klarade sig. Själv jobbade jag denna dag på SOS ALARM. Ja det var en dag att minnas. Om det var lågtryck ute var det högtryck inne på centralen. Men jag har fantastiska kollegor och vi jobbade allihop som små gnuer!

Mari Åberg

                                          

1 sep 2014