Mitt arbete vid sidan av författandet

En deltidsförfattares bekymmer är vanligen; När få tid att skriva? Här gäller det att inte sitta och vänta på inspiration, det är en stor myt som ingen som verkligen skriver tror på. Nej, på det bara! Vid varje timme du har över kanske du kan få ner en sida eller två, eller som jag, bygga vidare på grundstoryn som redan ligger skissad.

Problemet, eller kanske man inte skall kalla det problem utan svårigheten att finna tid för mig beror på att jag arbetar som sjuksköterska på SOS ALARM full tid och dessutom både morgnar, kvällar och nätter. Ofta "stjäl" nattarbetet skrivtid både före och efter passen, man måste ju vända dygnet. MEN jobbet är roligt och jag hjälper varje dag EN STOR MÄNGD människor i hela vårt land. Så jag trivs. Dessutom skall man ha tid för familj, träning och vanligt vardagsliv.

Men skrivandet är ju så ROLIGT! Därför fortsätter jag och alla dessa människor i vårt land som skriver. För dig som ännu inte upplevt glädjen med att skriva och använda din fantasi, din inlevelseförmåga, alla dina intryck, Google, alla andra sökvägar och all litteratur och tidskrifter som finns på våra bibliotek för research, vill jag säga; Att skriva är att lära är att leva. Du lär dig om dig själv. Du lär dig om andra. Du lär dig historia. Du lär dig om vår värld.

I dag kommer en bild från mitt yrkesverksamma liv inom SOS ALARM - Mari Åberg

dsc7145.jpg

3 jun 2013