Nu ÄR jag författare!

 

När räknas man som författare?

Ja, om det tvistar de lärde ... en sak är säker, för att vinna inträde i författarsällskap så räknas du endast om du är publicerad med två verk av god karaktär. Därför meddelar jag nu stolt att jag vunnit inträde i Författarcentrum Syd. De förmedlar också föreläsare, vilket kan vara bra att veta. Jag har själv föreläst på bibliotek och i flera olika slutna sällskap med uppskattat resultat. Som f d lärare på Universitet är jag också en van talare. Så nu vet ni det! Så här skriver Författarcentrum syd om mig;

Mari Åberg

Jag skriver en romantrilogi som utspelar sig på 1930- och 1940-talen i Sverige. Och kvar stod en röd resväska (2013) följdes av Löftet (2014) och den sista delen kommer att ges ut 2016 på Lava förlag.
Böckerna följer i spåren av Elsie Johansson och Ivar Lo Johansson, en svensk realism med starka berättelser om vanliga människor. Jag tror på berättelsens kraft!
Min fjärde roman som är fristående håller precis på att ta form.
Till vardags arbetar jag som sjuksköterska på ASIH, avancerad sjukvård i hemmet i Lund. Så fort jag är ledig åker jag till fagra Österlen, där jag har mitt skrivparadis. Min viktigaste kritiker är min make Stefan Åberg som också är författare.
Jag började författa nästan av en slump 2003. Efter skrivarkurs för författaren Andrzej Tichy skrev jag på allvar. Mitt första manus var i final i Bok-SM bland över 600 manus och jag kom på tredje plats i en annan tävling.

Vad jag gör under författarbesöken

• Berättar om min skrivprocess, från idé till produkt
• Berättar om tiden (Sverige 1930-40-tal)
• Berättar om vikten av att fråga ut den äldre generation om deras liv
• Berättar hur research kan berika ditt liv
• Berättar att det gäller att tro på sig själv och arbeta hårt om du vill bli författare

Verkförteckning

Och kvar stod en röd resväska (2013), utgiven av Andra rum Förlag. ISBN 9789163730306
Löftet (2014), utgiven av Lava Förlag. ISBN97891

Verksam som Prosaist/berättare
Målgrupp Hög
Gymnasium
Vuxen
Medlem i Författarcentrum Syd
Länkar http://www.lavaforlag.se/forfattare/mari-aberg
http://www.andrarumforlag.se
http://www.mariaberg.nu
21 jun 2015