Nu bär det av till Stockholm

I morgon måndag flyger jag till Stockholm. Äntligen! Syftet med resan är egentligen flera syften men det viktigaste först;   Jag skall presenteras som en av LAVA förlags första författare på ett event på SO Stockholm på tisdag 17-20. Det skall bli spännande att komma dit och möta förlagsfolk och författarkollegor. Hoppas få se DIG där!

Men jag skall också möta alla nya och gamla fotbollsspelare i Hammarby där Johannes, min son, är målvakt. Laget har nästan bytts ut under hösten och det skall bli spännande att möta de nya killarna och se om de är lika trevliga som de gamla. Jag brukar också möta Yvonne som basar i köket på Årsta. Yvonne är faktiskt också författare! 2011 utkom hon med Yvonnes mål : en kokbok för bajare. Jag brukar prata en stund, ta en kopp kaffe med henne, alltid lika trevligt.

Besöket innebär också besök på förlaget och snack med förlagschef samt att jag skall besöka SOS ALARM i Stockholm för att se hur det ser ut där. Det är mitt företags största central och jag hoppas att många av mina kollegor, som jag bara känner som trevliga röster, finns där så jag får möta dem i verkligeheten.

Nja, det finns ett syfte till som verkligen är det viktigaste i alla fall; att krama om min son. Att ha en son som är proffs är faktiskt ganska eländigt för en mamma. Senaste året sågs vi tre (3) gånger och då bara någon/några dagar varje gång. Det är alltid träning eller match och det finns lite tid för umgänge. Det RETAR mig att matchen Hammarby - MFF flyttades från 1/3 till 15/3 också. Jag missar att möta min fine son i min hemstad på grund av den ändringen. Nu beror det ju på mig också ... förra året var intensivt med utgivning och marknadsföring av min första roman och sen skulle nästa skrivas ... Därför är jag så lycklig att i morgon vid lunchtid få krama om min yngste, som i dag är en stilig yngling på 194 cm!

Dagens bild är på Johannes, min son. Ni må förlåta mig och jag hoppas att Johannes också gör det, men jag är stolt över den grabben! Måste bara visa ett foto på honom där man ser hans själs djup.

Mari Åberg


                                                           

 

9 mar 2014