Tålamod och mål i livet

I går skrev jag om ödet. I dag skriver jag om tålamod och att ha mål i livet. Jag är en sådan människa som vill någonstans i livet. Ha mål med mitt liv. Kan inte hjälpa det. Många gånger har jag försökt att slå mig till ro, vara nöjd, bara liksom  ... njuta. Men nej, det finns alltid någon spännande utmaning någonstans att ta tag i. Bli bättre, kunnigare, utmana mig med nya arbetsuppgifter eller bara testa nya grejer. I arbetslivet eller på fritiden, det kvittar.

I går skrev jag som sagt om ödet, jag hade fått ett tråkigt besked i arbetslivet och frågade mig alltså om det var ödet som nu sa mig att "Mari, det är nu du skall satsa på något annat, det är nu du skall börja om kanske till och med på helt ny plats och det är nu du skall satsa ännu hårdare på att bli FÖRFATTARE." Nu är jag faktiskt redan författare, min andra bok kommer strax - ergo, jag är författare enligt definition.

I dag får jag ett mer glädjande besked i arbetslivet. Det jag ville är inte borta, inte stängt, bara lite försenat. Så nu har jag bestämt mig - jag skall ha tålamod och jag skall ha kvar mina mål, både i arbetsliv och författarliv. Dit jag vill, dit kommer jag.

Mari Åberg

                                    

    

 

16 apr 2014