Och nu är det snart jul

I dag är det den 8:e December. Tiden springer, löper, hastar iväg. Jag har faktiskt knappt skrivit en rad på min nya roman under hösten. I stället har hösten varit full av det ordinära arbetet, bokmässor (3 stycken), skrivarkonferenser (2 stycken) och skrivarutbildningar (en). Till detta kommer ett releaseparty som hette duga med 125 gäster. Efter detta följer försäljning och marknadsföring. Jag har medverkat i flera dagstidningar och varit intervjuad på radion. Jag går runt med en kasse böcker hela tiden, då det överallt finns det någon som läst eller hört talas om mig och vill köpa mina romaner.

Det nästan mest roliga utspelade sig under Bokens Dag på Operan i Malmö där en dam kom fram överlycklig att finna mig där. Hon hade nämligen suttit bakom en annan dam på bussen och hört henne tala om mina romaner och hur bra de var. Hon köpte allihop!

I dag signerade jag naken igen! Troligen är jag den enda författaren som någonsin gjort detta, men jag har en trogen publik i mina vattengympakompisar och vi får alltid ett gott skratt när jag påpekar att på så vis är jag nog högst orginell och de  högst orginella läsare!

Årets sista engagemang blir på ICA i vår lilla by där vi har vår skrivarstuga - Götes ICA i Brösarp. Ibland skojar min man Stefan och jag om att om vi sålde lika bra i hela Sverige som där skulle vi i dag vara miljonärer. I år blir det tomteluvor, kaffe och pepparkakor till bokpratet eftersom vi signerar där den 17/12 kl 10-15. Välkomna om ni har vägarna förbi.

Men sen ... sen kommer skrivarperioden januari - april. Då minsann ska det skrivas på roman nummer fyra!

Mari Åberg

                                

8 dec 2016