Skrev, jobbade, fick föreläsningsuppdrag och klart med Bokmässan 2013. Allt på en dag!

Oj oj vilken dag!

Gick upp tidigt, åt frukost, duschade och satte mig och skrev på roman två (arbetsnamn Löftet). Har ett sådant flyt just nu, sidorna liksom dundrar in. Härligt!

Var tvungen att avbryta detta för att gå och arbeta på SOS Alarm. Vädret var strålande, det var synd för jag sitter mer eller mindre i åtta timmar i sträck och hjälper människor i nöd. Ingen sol på näsan i dag heller förutom de 7(sju) minuter jag hann ut på hela dagen. Jag är sjuksköterska där och det är ett krävande arbete där jag gör stor nytta varje dag, det känner och vet jag. I dag till exempel tror jag att jag tillsammans med inringare på plats räddade två människor som fått hjärtstopp. I alla fall fick man upp hjärtrytm efter defibrillering, vilket tyder på väl genomförd Hjärt- och Lungräddning. Jag leder och får människor som aldrig gjort något sådant i sitt liv att våga, vilja, kunna och framförallt ORKA tills ambulans är på plats. Motiveringsarbete, uppmuntran, en lugn röst krävs samt feedback när ambulanspersonalen tagit över. Fredagar och lördagar är kanske de minst  roliga kvälls- och nattpassen på SOS Alarm. Människor i Sverige dricker för mycket alkohol och tar för mycket narkotika för sitt eget bästa. Chockade människor ok, men berusade människor är svåra att kunna arbeta med. Men det går det med! I dag var det lördag kväll - no comments!

I dag fick jag mitt första föreläsningsuppdrag om  mitt skrivande och min bok "Och kvar stod en röd resväska". Det skall bli så roligt. Att prata inför folk är jag alls inte främmande inför, jag pratar hela dagen i jobbet samt att jag varit föreläsare på Malmö Högskola under fem år tidigare under mitt arbete som adjunkt och ansvarig för Medicinsk Vetenskap. Föreläsa är KUL!

I dag blev det också klart att jag medverkar under Bokmässan 2013 - Vilken utmaning! Så roligt!

Det rör på sig - eller det rör på sig !

Mari Åberg

hlr2.jpg

11 apr 2013