Stor nyhet!

Nu kan det berättas eftersom det nu är officiellt från företagets sida; Jag kommer att bli en av LAVA Förlags första författare! Det är jag oerhört stolt och glad över. Stort avslöjande sker i Stockholm den 11/3 kl 17-20 på So Stockholm i Kungsträdgården. Vill du vara med? Kontakta Lava Förlag!

Varför då överge det egna förlaget för ett hybridförlag? Jag kan räkna upp många anledningar.

a) De har kontaktat mig, då de anser att mitt skrivande och min förra bok Och kvar stod en röd resväska är såpass bra att de tror mycket på del två i trilogin, romanen Löftets konsekvens som utkommer på LAVA Förlag i maj/juni.

b) LAVAs förlagschef Kristina Svensson är nu avgående orförande i föreningen Egenutgivarna där jag är medlem. Jag har det största förtroende för henne. Så här skriver Kristina om LAVA, vilket jag känner redan stämmer;

– Lava ska vara författarens bästa vän.

c) LAVA omger sig med kompetenta medarbetare. Än så länge bara mött dramaturgen Cajsa Winqvist (känd dramaturg och redaktör som bl a varit manusredaktör för en säsong av TV-serien Tusenbröder), men jag kan hålla med. Cajsa är ett proffs.

d) Det kostar en del jovisst, men inte mycket mer än egenutgivning. Varför jag satsar på detta har en enkel anledning. Jag är lite lat, nej det stämmer inte, men jag vill lägga krutet där jag är bäst, d v s på skrivandet. Jag vill inte lagerhålla och packa böcker. Föreläsa däremot, det är jag riktigt duktig på! Men det handlar mycket om marknadsföring och är du som jag, heltidsarbetande utanför skrivandet, tar den biten alltför stor plats. Nu får jag en hel stab som arbetar för mina romaner. Underbart!

Detta skall bli spännande! Mari Åberg

                                         

                             

 

3 mar 2014