Tillbaka i stan

Nu är jag tillbaka i stan igen. En veckas bortavaro på landet på Österlen efter mitt olycksfall har det blivit. Nödvändigt. Jag var blåslagen, hade smärtor både här och där och var ganska darrig faktiskt. Herregud jag kunde fått en skallskada, t o m dött ... slog skallen i ordentligt vid ett fall vid en svimning. Det är känt att de flesta olyckor sker i hemmet och man kan dö av att slå skallen i, det har hänt förr. Nu blir det utredningar minsann, de ramlar in som höstlöv. Men i dag mår jag ganska bra och blåtiran jag fick börjar försvinna. Fortfarande ganska brun/lila/grön runt ena ögat, men efter inköp av smink för 623:- inklusive en bra concealer skall jag väl vara presentabel nog till Bokmässan. Det viktigaste är väl att vara frisk och det hoppas jag vara. Har vilat, varit och simmat någon gång och gått promenader samt VILAT. Som alltid är det på Österlen som jag vilar bäst. Där mår jag bra.

Nu är det förberedelser inför Bokmässan som gäller. Ny färg i håret behöver jag. Plancher, packa böcker, visitkort etc. Hur många böcker skall jag ta med? Det är frågan. Inköp av turkosa kläder, armband samt väska är klart. Min monters färg är nämligen turkos! Det skall bli både roligt och jag antar att det också blir jobbigt. Att vara gäst är en sak, varje gång jag varit på mässan har jag varit DÖDSTRÖTT efteråt och då har jag varit där 1,5 dag, nu är det 4 hela dagar samt vinmingel och restaurangbesök med diskussioner med medförfattare på kvällarna. Men det skall bli ett äventyr!

I dag medverkade Stefan och jag i en mycket bra artikel i Sydsvenskan om vårt författande och om hur vi möttes. Roligt! Bilden är från vårt vardagsrum, som går i rött. Ibland kallar vi det Röda rummet på skoj.

Mari Åberg

704x396bywidth-cuttopbottom-transparent-true-false.jpg

22 sep 2013