Väntan är över!

Så kan det gå... jag har väntat på BTJ:s (Bibliotekstjänst) lektörsutlåtande i snart 6 månader. Trodde det var kört, att min nya roman inte skulle få ett utlåtande. ALLA vet ju att det betyder ALLT för försäljningen till bibliotek. Förlaget har varit på dem två gånger och jag nu tre. Tills jag finner rätt man och rätt besked. Förlaget har bara skickat ett ex av min roman LÖFTET och BTJ behöver två. Boken har fastnat på katalogiseringsavdelningen.  Varje gång jag ringt har jag bara fått svaret "vi har överfullt och det tar längre tid". Men det fattades en bok. Nu har de den. Nu skall den lektörläsas. Hurra!

Min första roman OCH KVAR STOD EN RÖD RESVÄSKA har sålts via BTJ till 320 svenska bibliotek och snart 50 finska. Det är oerhört fina siffor för en debutant.  Nu har min nya roman också fått beställningar, trots att vi vet att lektörsutlåtandet betyder så mycket för försäljningen. Innan lektörsutlåtandet "syns" inte romanen i flödet. Det visar mig att min nya roman är efterfrågad och nu snart kommer utlåtandet. Hurra, vad jag är glad.

En annan nyhet, TROLIGEN kommer mina romaner att finnas i en bokhandel i Malmö inom kort. Också det gör mig superglad! Nu tar jag fram entrecoten och vitlökssmöret och hoppas att maken kommer ihåg att köpa en flaska rött, för nu skall dagen firas!
Mari Åberg 

                                                    

 

 

 

 

20 feb 2015