Vem kan man lita på?

I går skrev jag ett inlägg över den GLÄDJE jag kände att min nya roman LÖFTET troligen äntligen skall lektörsläsas av BTJ. Där skrev jag också att enligt BTJ:s logg så hade bara ett ex av romanen inkommit, vaför det katalogiserats, men de hade då inget ex att skicka till lektör. (Man kan då fråga sig varför de inte frågar efter ett till?) OBSERVERA jag kände GLÄDJE att äntligen ha kommit ut ur "vad händer nu? osäkerhetsträsket-BTJ". Som de flesta vet så är det nödvändigt att BTJ recenserar för att Biblioteken skall köpa in i stor utsträckning.

I detta inlägg från i går, refererade jag till att jag talade med BTJ och de läste direkt ur sin logg för mig vad som hänt med min roman sen den kom in till dem. Jag litade jag på att det var rätt. Jag ber om ursäkt att jag skrev att förlaget bara skickat en bok. (Datumet stämde, jag trodde det var rätt).  Nu visar det sig att de skickat tre, två ex en månad tidigare. Jag borde vetat bättre. Förra året slarvade BTJ bort min debutroman och jag fick skicka in två nya ex....

I alla fall - frågan är, vem kan man lita på här? Den som står i mitten, så att säga mellan hötapparna, är ju jag. Jag har ingen kontroll alls. Jag måste lita på vad människor säger till mig. Eller är jag då naiv?

Jag vidhåller nu i alla fall att jag TROLIGEN har kommit ur "Vänta på BTJ"-träsket. Men det återstår ju att se... en ny roman har de i alla fall på sitt bord på måndag morgon.

PS. Jag kan på ett sätt förstå att BTJ har en orimlig arbetsbörda och att fel kan begås. Nya romaner utkommer som aldrig förr. Det är egenutgivning (indie) som har exploderat. En god utveckling anser jag!

Mari Åberg

                                             

 

21 feb 2015