Vi fyller 2 år!

I dag fyller förlaget Andra rum Förlag 2 år! Herrejestanes vad tiden går. Jag kommer så väl ihåg när vi gick och promenerade i Brösarps backar Stefan Åberg och jag. Vi planerade hur vi skulle göra med förlaget och framförallt vad det skulle heta. Till slut kom snilleblixten - Andra rum. Både för att vi bor i en stuga nära orten, har en idrottsklubb i närheten som heter Andrarum IF men framförallt för vad det betyder när man tänker efter. Andra rum. I tid eller i plats. Det är dit man färdas när man läser litteratur. Det var så vår slogan kom till "Färdas till ett annat rum med våra böcker".

Under de två åren som gått har mycket hänt.  Utgivningen har bestått av Mari Åbergs "Och kvar stod en röd resväska" 2013 och på samma dag som Maris roman släppte Stefan Åberg sin roman "Vid fyrtio börjar livet". Det var ett stort och lyckat dubbelreleaseparty minsann! Att vi är ett gift par som skriver renderade också många fina reportage i ett flertal tidningar och magasin.

År 2014 släppte Mari "Löftet", visserligen på Lava Förlag, vilket var underbart då de frågade mig om jag ville komma till dem efter att ha läst min första roman. Ändå finns basen i vårt egna förlag.

Under åren har det varit bokmässor, julmässor, signeringar i affärer, försäljningar, radioprogram hela tre gånger, invigningar, tal och uppträden, föreläsningar samt att Mari har varit med som en av författarna på scen i Books and Dreams populära helaftonsföreställningar. Den gången tillsammans med Viveca Lärn, Anna Jansson, David Batra, Per Holknekt, Paret Kepler samt Mia Törnblom. Vi finns på MASSOR av bibliotek över hela landet och i Finland, Mari på snart 350 bibliotek och ett 50-tal i Finland. Produktiva år således.

Under de två åren har vi förstått "bok- och förlagsvärlden" på ett helt nytt sätt. Vi har skaffat många nya kunskaper och framförallt ett fantastiskt stort antal underbara goa författarvänner över hela Sverige. En helt ny värld har faktiskt öppnat sig och kanske det är just detta faktum som är det mest roliga med att vara författare!

Ändå tar vi det ganska lungt. Skrivandet skall inte stressas fram. Planer inför kommande år att tillsammans ha ett nytt dubbelreleaseparty - det var ju så roligt sist - vilket betyder att vi snart måste vara klara med våra nya romaner. Vi jobbar på det, som det heter!

Vi ser framtiden an med  glädje och tillförsikt!
Mari Åberg

                                                          

20 mar 2015